Vincent Houdijk ©®
Home     Biografie     Concerten     Multimedia     Persmap      
Biografie - Vincent Houdijk


Hij is een serieus persoon, maar aan de twinkeling in zijn ogen zie je dat hij vooral humor heeft en plezier uitstraalt, waardoor hij de mensen en de dingen ook luchthartig kan opvatten. Sinds Vincent Houdijk cursussen Vortex Healing volgde is hij zich bewuster geworden en hebben zijn inzichten zich vermeerderd. In zijn zienswijze draait alles om energie en haar helende werking. Ook in zijn bestaan als musicus speelt dit een essentiële rol, want energie is overal, alomvattend.


Houdijk ('s-Hertogenbosch, 1981) onderscheidt zich met zijn specialisatie als vibrafonist in de jazz en van deze exclusiviteit geniet hij. In Nederland is alleen Frits Landesbergen bekend als bespeler van dit instrument en bij hem studeerde Houdijk. Ook bij de internationaal vermaarde Mike Manieri volgde hij een serie lessen. Het is een aanzienlijke stap naar 2016, het jaar waarin hij royale erkenning krijgt als belangrijkste talent van het moment met de uitverkiezing als Young VIP. De gezamenlijke jazzprogrammeurs in Nederland geloofden heilig in de opkomende kwaliteiten van de vibrafonist, hoewel die al een aardige carrière achter zich had. 


Als musicus toert Houdijk uitgebreid door het land, met een gemiddelde van zo'n 150 optredens per jaar. Tacticus als hij is, zorgde hij ervoor dat hij zijn livealbum Vortex in 2016 presenteerde, te beginnen in het hoofdstedelijke Bimhuis. Het album en de bijbehorende tour zijn een voorlopig hoogtepunt van zijn band VinnieVibes, waarin gelijkgestemde geesten bijeenkomen. Eerder werkte hij succesvol met Luisito Quintero, Roberto Quintero, Sean Jones, Eric Vloeimans, Wouter Hamel, Remy van Kesteren, Ivo Janssen, Kyteman, Mathilde Santing, het Residentie Orkest en het Metropole Orkest. 


Zijn stijl bevat inspiraties uit vele hoeken, en kan gekarakteriseerd worden als fusionjazz met sterk persoonlijke en hedendaagse elementen, zonder egotripperij maar mét democratische waarden, veel melodie en puntigheid. Houdijk zet een stevig, diep geluid neer met energiek en bezield spel, waarbij hij er blijk van geeft dat hij de tijdgeest verstaat en ook het publiek emotioneel kan raken.


Als docent vibrafoon aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam ontwikkelde hij een speciale lesmethode, waarom hij internationaal wordt gewaardeerd. Dat geldt eveneens zijn activiteiten als oprichter en artistiek directeur van de Stichting Percussion Friends, die slagwerkers uit alle mogelijke windstreken opleidt en voorbereidt op een vervolgstudie en een professionele carrière in al haar facetten. Houdijk heeft een duidelijke visie op deze zaken, naast een opmerkelijke muzikaliteit. Die twee hoeven elkaar niet in de weg te zitten, maar vormen integendeel een mooi, compleet palet. Houdijk is inmiddels niet zo aanstormend meer, zijn talent is echter houdbaar. 


Jan Jasper Tamboer
VinnieVibes

is de voornaamste formatie waarmee Vincent Houdijk werkt. Dit jaar zijn Rogier Telderman en Vincent Houdijk de Young VIPs, beiden verkozen tot meest veelbelovend jazz talenten van Nederland. Vanaf april 2016 zullen zij door het hele land touren met hun bands Rogier Telderman Trio en VinnieVibes.

VinnieVibes staat bekend om hun intense, dynamische en meeslepende muziek. Vanwege de brede achtergrond van componist en bandleider Vincent Houdijk worden stijlen zoals klassiek, minimal, jazz, wereldmuziek en pop veel gebruikt. 

Bestel het nieuwe album Vortex HIER

Voor meer informatie over VinnieVibes en / of hun albums kunt u contact opnemen vinnievibes(@)gmail.com

Line up:
- Floris van der Vlugt: saxofoons
- Aron Raams: gitaar
- Sven Happel: contrabas en basgitaar
- Haye Jellema: drums
- Vincent Houdijk: vibrafoon en malletkat

Bookings & Management: vinnievibes(@)gmail.com

   

Percussion Friends


Vincent Houdijk is met collega Ramon Lormans artistiek directeur van de Stichting Percussion Friends, die als doel heeft het stimuleren en scholen van jonge talentvolle slagwerkers en ze te begeleiden naar een professionele beroepspraktijk.


Percussion Friends biedt zeer getalenteerde jonge musici een kwalitatief hoogwaardige vooropleiding, waarbij zij hun talenten optimaal ontwikkelen en succesvol instromen bij een vervolgstudie. Alle studenten worden en zijn volledig begeleid naar een vakstudie. Oud-studenten zijn aangenomen/afgestudeerd op de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Groningen, Maastricht, Mexico en Krakow. 


Jaarlijks vindt de Percussion Friends Chamber Music Academy (PFCMA) plaats aan het Conservatorium van Amsterdam. Deze academie is vooraanstaand op het gebied van slagwerk. Kamermuziek en samenwerken tussen studenten staan centraal, naast individuele lessen, theatertraining, coaching op het gebied van carrièreplanning en creatief ondernemen. Inmiddels is de PFCMA uitgegroeid tot een van de grootste academies ter wereld met deelnemers uit meer dan twaalf landen wereldwijd.


In september 2014 startte Percussion Friends een samenwerking met de nationale Toptalentklas van de Sweelinck Academie aan het Conservatorium van Amsterdam. Maximaal vijf studenten worden hier opgeleid met de grootste aandacht en prioriteit.


Partners van Percussion Friends zijn onder meer: Tromp Percussion Eindhoven (Competition & Festival), ADAMS Music, Horn Percussion, Roga Percussion, Pustjens Percussion Products en Beurskens Muziekuitgeverij.

Contact

Vincent Houdijk:
+31 (0)6 53 44 42 42


Contact Address
Teaching

Percussion Friends
Conservatorium van Amsterdam
Adams Musical Instruments
Related links

Google+ Vincent Houdijk
Twitter/vinnievibes
Facebook/vinnievibes
LinkedIn/vinnievibes
Youtube/vinnievibes
Vimeo/vinnievibes
Soundcloud/vinnievibes
Houdijk-Telderman
Trio Moya
Ramon Lormans
Bart de Rijk
Comedy Orchestra The Hutspot
Vibrafoon
Vibrafoon Startpagina
Privacy

Cookies
Follow me
©® 2018 Vincent Houdijk -- ©® Powered by SOG Weert