Vincent Houdijk ©®
Home     Biografie     Concerten     Multimedia     Persmap      
Persmap VinnieVibes

(klik op de bestanden om te downloaden 
en op de links om te bekijken)Meer info:
                 
http://youtube.com/vinnievibes
Recensie Brabants Dagblad; Rene van Peer
De debuut-cd '15', waar jazz-vibrafonist Vincent Houdijk tien jaar aan gewerkt heeft, is geïnspireerd op de Herculesramp 1996. Je zou verwachten dat het zware kost is. Het tegendeel blijkt waar. 
Aan alles is af te horen dat Houdijk grote zorg aan de muziek besteed heeft. Hij heeft niet alleen een gevoel voor mooie melodieën, maar ook voor bijzondere samenklanken. 

Ongetwijfeld heeft hij een fijn oor ontwikkeld doordat hij al zo lang midden in de rijke timbres van de vibrafoon zit. Het helpt natuurlijk dat hij voor de cd uitstekende muzikanten om zich heen verzameld heeft. Prominente gasten zijn trompettist Eric Vloeimans en trombonist Bert Boeren, net als Houdijk afkomstig uit Den Bosch.

Componist
Minstens zo belangrijk voor het totale geluid zijn gitarist Aron Raams en drummer Mark Schilders uit Waalwijk. Als componist en als muzikant laat hij de kleuren en de warmte die van de vibrafoon af stralen volledig tot hun recht komen. Dat laat hij horen in het ontroerende solostuk 'Mapa' opgedragen aan zijn ouders. De sprookjesachtige klanken van het instrument zweven koesterend je oren in. Als bandleider weet hij mensen te inspireren.

'Intimate Moments' opent met zachtzinnig, zorgvuldig samenspel. Gedragen door de diepe lange tonen van een basklarinet mengen de instrumenten tot een veelkleurig palet. Maar zo halverwege het nummer, na een diep doorvoelde solo op contrabas, mag de zweep erover. Aangejaagd door fel drumwerk werpt de band zich hals over kop in een hoge versnelling vol funky gitaarakkoorden. Daar weeft Boeren met lange uithalen zijn eerste solo doorheen. Zo schakelt de hele cd moeiteloos heen en weer tussen uiteenlopende stijlen en sferen. Houdijk mag '15' gemaakt hebben als monument voor zijn gestorven broer, de muziek straalt vooral liefde voor het leven uit. Blogs
Hieronder ziet u de links naar de diverse Blogs die Vincent regelmatig schrijft:

VinnieVibes unieke filmregistratie LIVE session 14.10.2015:

Percussion Friends Chamber Music Academy 2015 grootste editie ooit:

Marimbaduo Vincent Houdijk en Ramon Lormans:
Vincent Houdijk & his VinnieVibes overdondert uitverkochte jazzclub Paradox, Tilburg:

Updates 2013:


Vincent Houdijk overdondert Overvol Paradox


Hij had het wel voor elkaar, deze zondagmiddag in muziekpodium Paradox. Vibrafonist Vincent Houdijk was een particuliere kruistocht begonnen richting vrienden, familie, pers, ja iedereen die in zijn adressenboek voorkomt. Of ze niet naar de presentatie van zijn cd ‘15’ wilden komen? Ja, dat wilden ze wel en nog massaal ook: Paradox had nog nooit zoveel mensen geborgen als tijdens dit presentatieconcert.

Contact

Vincent Houdijk:
+31 (0)6 53 44 42 42


Contact Address
Teaching

Percussion Friends
Conservatorium van Amsterdam
Adams Musical Instruments
Related links

Google+ Vincent Houdijk
Twitter/vinnievibes
Facebook/vinnievibes
LinkedIn/vinnievibes
Youtube/vinnievibes
Vimeo/vinnievibes
Soundcloud/vinnievibes
Houdijk-Telderman
Trio Moya
Ramon Lormans
Bart de Rijk
Comedy Orchestra The Hutspot
Vibrafoon
Vibrafoon Startpagina
Privacy

Cookies
Follow me
©® 2018 Vincent Houdijk -- ©® Powered by SOG Weert